En hivsmittad Osbourne, bra för de drabbade?!

På en välgörenhetsgala för HIVpositiva i helgen avslöjade Kelly Osbourne gråtande något om sin mediebevakade familj som undgått offentligheten, att en person ur Osbourne-familjen är hivsmittad.

Vad tråkigt. MEN, vad bra för alla hivpositiva där ute. HIV är en sjukdom som få pratar om men som sprider sig lavinartat. Hiv är skambelagt och fult, allt färre berättar att de har smittan och allt fler blir smittade. Det finns ett så stort mörkertal därute som skäms och som känner sig ensamma, och inte konstigt. Det finns ju ingen de kan relatera till. När senast fick vi läsa om en hivpositiv person i tidningen, och inte då de sk ”hiv-männen” som får alla hivpositiva att se ut som rabiata smittomonster. Jag efterlyser debatt, samtal och bättre sexualundervisning för de unga. Vad hände med kondomkampanjerna? Rfsu ta er i kragen! Det är mest vi som rör oss i gaykretsar som håller någorlunda koll på hur hiv-situationen ser ut i landet, och det bara för att vår samhällsgrupp har varit mer drabbad än andra. Men så är inte riktigt läget idag, det är ett globalt problem som alla verkar blunda för.

Kanske om det kom en ny Magic Johnson, en ny Freddie Mercury så skulle sjukdomen uppmärksammas igen. Och det behövs. Den försvinner inte av sig själv. Det är en kamp.

Jag är ledsen för er familjen Osbourne men tacksam mot dig Kelly som visar oss att sjukdomen är kvar därute och kan drabba vem som helst, oavsett samhällsstatus.

Vill ni skänka pengar till hivforskning så kan ni göra det här

/Bobby

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

2 svar

  1. Precis så tänkte jag också: Visst är det hemskt för dem (hela familjen) men samtidigt… Ibland får man en känsla av att hiv är utrotat…

  2. Problemet är väl bara att utländska kändisar som kommer ut som hivpositiva inte ger en direkt koppling för alla ungdomar i Sverige som lever i en värld av förnekelse.
    Jag oroas av alla unga bögar som vill knulla utan kondom, och tror att hiv är något som inte berör dom.
    Och klamydia som ökar lavinartat, och syfilis som i princip var helt utrotat.
    Använd kondom för helvete era puckon!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: