Tåg vs Flyg

kl 15.35 fredag

Jag sitter fast nånstans mellan Helsingborg och Malmö. Tydligen så är SJ helt förvånade över att någon sorts vit och kall substans har fallit ner över spåren. Detta har lamslagit dom och resulterat i att vårt tåg är över en och en halv timma försenat. Det finns inget de kan göra säger de, och skyller allt på vädret.

Vädret i fråga inträffar varje år, något av en tradition kan man kalla det, och kallas vinter. Jag är inte det minsta arg faktiskt. Det blev jag de första gångerna det hände, nu har ilskan snarare ersatts av ett lugnt konstaterande över SJ:s totala inkompetens. Man får helt enkelt räkna med förseningar 6-8 månader om året. Det är inte mer med det. Man blir vis av erfarenhet.

Därför föredrar jag att flyga.

Flyg är trevligt. Och går snabbt. Oftast så är det i tid, give and take några minuter, och med snabbanslutningar som ArlandaExpress så går resorna som en smäck. En något större flygfreak än jag är den trevlige Dexo som samlar på flygplatslounger. Så kontinentalt. Läs här.

/Grandmaster B

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

5 svar

 1. Fel fel fel fel feeeel!
  Flyg suger! På ett försenat tåg kan man sitta bekvämt, surfa, gå till restaurangvagnen, läsa, och på det stora hela sitta lugnt förvissad om att man nog kommer dit man ska så småningom.

  När flygen (obs) GÅR SOM DOM SKA (obs), måste man ändå komma till flygplatsen förjävla lång tid innan planet går, stå i ändlösa köer, betala övervikt om incheckningspersonalen har vaknat på fel sida, vara nervös för att man kanske inte ska få ta sitt överdimensionerade och ömtåliga ”handbagage” in i kabinen, vara ännu mer nervös om man har det i en blytung likkista som ska misshandlas till oigenkännlighet av bagagehanteringshuliganerna, och få höra i kabinen att ”det är förbjudet att förtära medhavd mat och dryck, men det går utmärkt att köpa inplastad ondska från vagnen som kommer förbi lagom till att ni har lyckats somna”.

  Om det då är förseningar i flyget? Om man dessutom ska byta plan någonstans? Jag har aldrig gråtit på en flygplats, men ibland skulle jag allt vilja.

  Nu orkar jag inte skriva mer, förutom att det är trots allt trevligt att vara uppe i luften, samt att jag har en faiblesse för att ta cheesy kort på moln.

  Och SJ borde komma ihåg att det kommer snö ibland.
  Så ok då, helt fel har du väl inte.

 2. Brukar du flyga så himla ofta?

 3. Så himla ofta?
  Allt e relativt…

 4. Har inget med flyg att göra men du är bäst Bobby! Tack för supporten igår partner!

 5. Doktor Jonsson, glöm inte att när man står där vid gaten och väntar på sin flight, som har en alldeles obestämar avgångstid, så finns det av någon underlig anledning bara sittplatser för en tredjedel av ett normalstort flygplans passagerare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: